Zelenski otkrio tajnu susreta sa Trampom: Evo šta mu je obećao ako pobedi na izborima!
Volodimir Zelenski i Donald Tramp, Foto: EPA UKRAINE PRESIDENTIAL PRESS SERVICE, EPA-EFE/Stefani Reynolds / POOL

važan sastanak

Zelenski otkrio tajnu susreta sa Trampom: Evo šta mu je obećao ako pobedi na izborima!

Zelenski takođe sastao se sa Kamalom Haris i Džozefom Bajdenom

Objavljeno:

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je dobio "veoma direktne informacije" od republikanskog predsedničkog kandidata SAD Donalda Trampa da će, ukoliko pobedi na izborima u novembru, podržati Ukrajinu u ratu protiv Rusije.

"Ne znam šta ce biti posle izbora i ko će biti predsednik... Ali dobio sam od Donalda Trampa veoma direktne informacije da će biti na našoj strani, da će podržati Ukrajinu", rekao je Zelenski za Foks Njuz nakon tog sastanka, prenosi Rojters.

Jasan i precizan - Donald Tramp
Jasan i precizan - Donald Trampfoto: SAUL LOEB / AFP / Profimedia

Zelenski, koji je bio u Njujorku na Generalnoj skupštinu UN, predstavio je juče Trampu svoj ratni "plan pobede" tokom sastanka iza zatvorenih vrata, nakon što je Tramp rekao da ce raditi i sa Ukrajinom i sa Rusijom na okončanju sukoba.

Predsednik Ukrajine, koji se takođe sastao i sa potpredsednicom SAD i demokratskom predsedničkom kandidatkinjom Kamalom Haris i predsednikom Džozefom Bajdenom, rekao je da traži ujedinjenu podršku SAD u nastavku rata sa Rusijom i da ne podržava nijednu stranu na predstojećim izborima.

"Ne želim da budem uključen u izborni proces... Ne želim da izgubim jedan ili drugi deo Amerikanaca", rekao je Zelenski.

Tramp je u petak izjavio da mu je drago što se sastao sa Zelenskim.

Bonus video:

02:11

TRAMP GOVORI O FANTASTIČNOM PLANU ZA PREKID RATA U UKRAJINI! Srpski glumac iz Njujorka o Trampovom upozorenju na 3. svetski rat!

(Espreso/Agencije/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.